Noticias

Información

MODIFICACIÓ DEL LLIBRE V DEL CODI CIVIL DE CATALUNYA. ENTRADA EN VIGOR EL DIA 20 DE JUNY DE 2015.

RESUM I ELS NOUS CANVIS DE LA PROPIETAT HORITZONTAL

– Es suprimeix la segona convocatòria. I es poden enviar per correu postal o electrònic.

– S’amplia a 4 anys més l’any en curs dels deutes dels titulars anteriors.

– El Fons de Reserva no pot ser inferior al 5% i passa a ser a acumulatiu.

– Només es poden prendre acords que constin a l’ordre del dia.

– No és obligatori tenir Estatuts, però per modificar-los es necessita el vot de les 4/5 parts.

– L’administrador gestiona els assumptes ordinaris de la comunitat i exerceix les altres funcions que expressament li siguin delegades per la Junta de Propietaris o per llei.

– El vot de les persones que s’abstinguin es computen en el mateix sentit que la majoria assolida.

– Per a la impugnació dels acords i l’exoneració del pagament de despeses per a noves instal•lacions o serveis comuns, els propietaris que no han participat en la votació es poden oposar a l’acord per mitjà d’un escrit enviat a la secretària, en el termini d’un mes.

– Per modificar les quotes de participació, desvincular un annex, cedir gratuïtament l’ús d’elements comuns que tenen un ús comú, per extingir el règim de propietat horitzontal i convertir-la en un tipus de comunitat diferent; ha d’haver unanimitat.

– Per adoptar acords relatius a innovacions físiques en l’immoble, si s’afecten l’estructura o la configuració exterior es necessiten el vot favorable de les 4/5 parts dels propietaris.

– S’assoleix la majoria qualificada comptant com a vot favorable la posició dels propietaris absents.

– Estan legitimats per a la impugnació d’un acord els propietaris que hi han votat en contra, els absents que s’hi han oposat i els que han estat privats il•legítimament del dret de vot.

– La impugnació d’un acord de la junta de propietaris no en suspèn l’excitabilitat.

– Els dissidents no estan obligats a satisfer les despeses originades per les noves instal•lacions o nous serveis comuns que no siguin exigibles d’acord amb la llei si el valor total de la despesa acordada és superior a la quarta part del pressupost anual vigent de la comunitat. Només en podran gaudir si satisfan l’import de les despeses.

– El títol de constitució pot establir un increment de la participació en les despeses comunes que correspon a un element privatiu concret, en el cas d’ús o gaudi especialment intensiu d’elements o serveis comuns com a conseqüència de l’exercici d’activitats empresarials o professionals en el pis o el local. Aquest increment també el pot acordar la junta de propietaris. L’increment no pot ésser superior al doble del que li correspondria per la quota.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

ăn dặm kiểu NhậtResponsive WordPress Themenhà cấp 4 nông thônthời trang trẻ emgiày cao gótgiày nữ 2015download wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichousetoc dephouse beautiful